SoftCon

Poslovna Informatika

IT savjetovanje

Pružamo usluge savjetovanja u primjeni informatičkih i komunikacijskih tehnologija. Savjetujemo Vas:

  • Kako sniziti troškove poslovanja kvalitetnom primjenom IT tehnologija
  • Kako prilikom kupovine odabrati adekvatnu HW komponentu ili SW aplikaciju
  • Kako odabrati odgovarajući fiskalni uređaj
  • Kako iskoristiti informatičku tehnologiju kako bi povećali svoju konkurentnost

IT podrška

Naši korisnici zahtijevaju IT podršku različitih razina, od telefonske podrške, podrške sa udaljene lokacije putem interneta do podrške na lokaciji korisnika. Također nudimo i povremenu podršku "na poziv".

Telefonska podrška je ujedno i prvi način rješavanja problema. Na ovaj način veliki broj problema može se riješiti vrlo brzo, a korisnik može usput biti educiran kako otkloniti kvar u budućnosti.

Ukoliko se problem ne može riješiti telefonskom podrškom, tada se spajamo na Vaš računar sa udaljene lokacije putem interneta. Na taj način, se ima cjelokupan uvid u problem te se može na brz i efikasan način detektirati i riješiti. Ovaj način podrške je također idealan za brzu edukaciju korisnika. Korist od podrške putem interneta je višestruka:

Unatoč tehnološkom napretku ponekad je problem potrebno otkloniti na vašoj lokaciji zbog raznoraznih hardverskih ili softverskih problema. Pošto je to skuplji način u odnosu na telefonsku podršku i podršku preko interneta, podrška na vašoj lokaciji će biti zadnja opcija ili na vaše traženje. Kada podršku moramo pružiti na vašoj lokaciji, nastojat ćemo biti što brži, što efikasniji i što manje vas ometati u vašem poslu.

You should follow us on Twitter for our latest updates.